Головні Новини
Подобається

“Не можуть отримувати дані”: проблеми з використанням ID-паспортів

27/02/2018
“Не можуть отримувати дані”: проблеми з використанням  ID-паспортів

Нотаріуси не можуть отримувати дані з ID-паспортів і перевіряти їх. 

Як роз'яснили в Державній міграційній службі, підключення робочого місця нотаріуса до демографічного реєстру зараз практично неможливо, оскільки це технічно складний і фінансово затратний процес, тому в майбутньому планується інтеграція даних демографічного реєстру з реєстрами територіальних громад та іншими реєстрами.

Разом з тим, з огляду на зростаючі темпи видачі ID-паспортів, нотаріуси вимагають ресурсу для перевірки даних осіб, яким видані нові паспорти.

Шляхи вирішення проблемних питань доступу нотаріусів до Єдиного державного демографічного реєстру в контексті захисту прав громадян обговорювалися на робочій зустрічі представників Нотаріальної палати України, Міністерства юстиції України та Державної міграційної служби України, яка відбулася у вівторок, 26 лютого.

Популярне:Заняття будуть скасовані: у якому українському місті припинять навчання через негоду

Після обговорення можливих варіантів оперативного вирішення проблеми учасники зустрічі вирішили ініціювати розробку програмного продукту для нотаріусів, за допомогою якого буде можливо перевірити дані, записані в ID-паспорт. Забезпечення нотаріусів відповідною програмою і пристроями кардрідер дозволить захистити права і інтереси громадян, гарантувати безпеку нотаріального процесу.

Раніше у Гонтаревої пояснили, чому банки відмовляються працювати з ID-паспортами.


                         



Коментарі