“Ібупрофен, диклофенак і…”: Ці популярні ліки можуть призвести до серцевого нападу та інсульту

25/02/2018
“Ібупрофен, диклофенак і…”: Ці популярні ліки можуть призвести до серцевого нападу та інсульту

Тайванські вчені провели дослідження, у результаті якого виявили небезпеку п’яти поширених по всьому світу знеболювальних.

Популярне: “Не потрібно одразу “спихувати””: експерти розповіли, що робити з фальшивими грошима

Зокрема, фахівці з’ясували, що ібупрофен, диклофенак, целекоксиб, мефенамінова кислота і напроксен можуть призвести до серцевого нападу або інсульту. У своєму дослідженні вчені спиралися на дані 56 тисяч дорослих людей з підвищеним тиском.

З’ясувалося, що у одного з 330 осіб, які вживали ібупрофен, траплявся серцевий напад або інсульт за чотири тижні. У свою чергу, целекоксиб виявився ще небезпечнішим і призвів до такого ж результату одного з 105 осіб. Серцевий напад або інсульт стався в однієї людини з 245 і в одного з 214, які вживали диклофенак і напроксен відповідно.

Найбезпечнішою виявилася мефенамінова кислота: інсульт або серцевий напад стався в одного з 394 чоловік. Нагадаємо, наприкінці минулого року стало відомо, що 700 тисяч філіппінських дітей вакцинували препаратом, що погіршує симптоми захворювання. Вчені також повідомляли про випадкове створення вакцини від гонореї, а молекулярніі біологи заявили про створення універсальної вакцини від найнебезпечніших видів грипу.


                         



Коментарі