Махінації
Подобається

Відомий журналіст назвав головну проблему українців

24/02/2018
Відомий журналіст назвав головну проблему українців

Проблема корупції в Україні пов’язана не тільки зі впливовими чиновниками, а й зі звичайними громадянами

Таку думку висловив відомий журналіст і публіцист Віталій Портников. Він зазначив, що після завершення Майдану люди не відмовилися від своїх переконань. За словами Портникова, всі українці бажають бачити Україну суверенною державою, проте це бачення у кожного своє.

Журналіст вважає, що останнім часом українці ставляться до боротьби з корупцією як до амулета.

“Ось переможемо корупцію – і заживемо! Не заживемо! Хоча б тому, що це не поліпшить істотно життєвий рівень громадян, а тільки полегшить життя, адже чиновник перестає бути тим, хто тяжіє над тобою і чия воля визначає твою подальшу долю”, – заявив Портников.

Він підкреслив, що Україна посідає перше місце серед усіх країн, жителі яких готові порушити закон заради допомоги друзям або знайомим. На думку Портникова, не можна повністю перемогти корупцію серед топ-чиновників.

“У всіх країнах є розслідування проти високопоставлених чиновників, і це нормально. Але цивілізовані країни домоглися того, що в них немає так званої “сервісної корупції”, тобто корупції внизу”, – зазначив журналіст.

Портников вважає, що українці можуть змінити ситуацію якщо самі почнуть боротися з корупцією, без якої можна обійтися в багатьох сферах.

“Якби люди не хотіли здавати іспити за гроші, вони б готувалися до них. Якби люди вважали за краще піти на військову службу, а не давати хабарі воєнкому, не було б корупції у військкоматах. Є місця, де корупції майже неможливо уникнути, скажімо, в нашій медичній системі. Якщо мова йде про твоє життя і здоров’я, тут ти нічого зробити не можеш”, – заявив Портников.

Він вважає, що в Україні панує тотальна корупція. За словами журналіста, результати реформ можна буде відчути тільки через кілька років. Портников зауважив, що через 10-15 років почне поступово йти з активного життя радянське покоління.

Популярне:Повинен зробити кожен українець: Як замінити старий паспорт на ID-картку

Він упевнений, що радикальні реформи в країні почнуться тільки тоді, коли народжені сьогодні люди стануть повнолітніми. При цьому Портников прогнозує, що весь цей час в Україні буде тривати боротьба з корупцією.

Нагадаємо, українська влада різко відповіла на корупційні претензії ЄС щодо облаштування кордону.


                         



Коментарі