Головні Новини
Подобається

Стало відомо, хто фінансує “захисника знедолених” Капліна

23/02/2018
Стало відомо, хто фінансує “захисника знедолених” Капліна

Народний депутат України Сергій Каплін нібито фінансується соратниками  колишнього президента України Віктора Януковича.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів, розміщеному на сайті for-ua.com.

Журналісти відзначають, що свої мітинги "Соціал-демократи" Капліна проводять синхронно з "Рухом нових сил" Михайла Саакашвілі.

"Причина проста – обидві партії використовують для залучення людей на мітинги одних і тих же рекрутерів. За кілька годин на вулиці мітингувальники отримали від 150 до 200 гривень на людину", – йдеться в розслідуванні.

Джерелом фінансування Капліна називають нелегальний гральний бізнес, через зв'язки депутата Полтавської міськради Сергія Мамояна.

Крім того, журналісти стверджують, що Капліна фінансує лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Журналісти стверджують, що Каплін стояв біля витоків цієї організації, не дивлячись на те, що зараз нардеп не афішує свої зв'язки з Медведчуком.

Популярне:Повинен зробити кожен українець: Як замінити старий паспорт на ID-картку

"До перелічених вище джерел фінансування можна додати ще й корупційну схему щодо щорічного розкрадання 20 млрд. грн з Фонду соціального страхування. Однак в цій схемі у Капліна лише допоміжна роль – основну грає його покровитель Ігор Кононенко. Останній, до слова," успадкував " цю схему від колишнього глави адміністрації Віктора Януковича – Сергія Льовочкіна.

"Успадкував" разом з Капліним, якого саме Льовочкін фінансував при створенні партії. Тоді вона ще не була "соціал-демократичної" і іменувалася "Партія простих людей ", – йдеться в розслідуванні.


                         



Коментарі