Головні Новини
Подобається

“Відстаньте від дітей”: МОН готує “сюрприз” школярам

21/02/2018
“Відстаньте від дітей”: МОН готує “сюрприз” школярам

Кабінет Міністрів затвердив на засіданні в середу, 21 лютого, державний стандарт початкової освіти

Як пояснила міністр освіти Лілія Гриневич, це перелік результатів, які діти повинні вміти і знати після навчання в початковій школі.

За її словами, стандарт містить базовий навчальний план, на основі якого МОН розробляє навчальну програму, а школи – робочі навчальні плани. Стандарт включає чотири плану з урахуванням мови навчання – державного або мови національних меншин, а також для дітей з особливими потребами.

“Наші підручники та навчальні плани повинні бути тісно пов’язаними з життєвими ситуаціями”, – підкреслила міністр освіти.

Документ передбачає окреме вивчення низки предметів – української або іноземної мов, або математики і інтегроване вивчення цих предметів у дисципліні “Я досліджую світ”.

Держстандарт базової освіти Кабмін має намір затвердити в 2019 році, старшої школи – в 2027 році. Держстандарт для початкової школи вчителі стануть застосовувати з 1 вересня 2018 року.

Популярне:“Зможуть отримати зарплатню в ..”: які зміни очікують на працівників бюджетної сфери

Батьки нововведеннями вже незадоволені та висловлюють протест у соцмережах. Вони відзначають значну завантаженість дітей: “Не відстануть ніяк від дітей, це депутатам нашим треба дати контрольні завдання, хай голову ламають”.

Нагадаємо, раніше передавали, в цьому році першокласники в Україні підуть в школу за новими правилами. Якщо раніше у багато шкіл і гімназії набирали дітей на основі конкурсу, то тепер за кожним навчальним закладом буде закріплена певна територія.

По досягненню 6 років дитина гарантовано отримає місце в навчальному закладі, закріпленим за його районом. Не важливо це звичайна школа або спеціалізована. Вступити в іншу школу можна буде тільки, якщо в ній залишиться місце.


                         



Коментарі