Головні Новини
Подобається

“Необхідно в обов’язковому порядку оформити біометричний паспорт…”: українцям нагадали, що обов’язково потрібно зробити

19/02/2018
“Необхідно в обов’язковому порядку оформити біометричний паспорт…”: українцям нагадали, що обов’язково потрібно зробити

Оформляється паспорт особам, які не досягли 18-річного віку, на чотири роки

Стало відомо, що всім громадянам України при виконанні 14 років необхідно в обов'язковому порядку оформити біометричний паспорт.

Для забезпечення дотримання вимог законодавства України щодо оформлення паспорта громадянина України нагадують, що кожен українець, який досяг 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт.

Варто відзначити, що паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу і підтверджує громадянство. Виготовляється він у формі картки, що містить безконтактний електронний носій (ID-карта).

Оформляється паспорт особам, які не досягли 18-річного віку, на чотири роки, а особам, які досягли 18-річного віку, на кожні 10 років.

Звернутися для оформлення паспорта особа має протягом місяця після досягнення 14-річного віку, а в разі виникнення обставин, у зв'язку з якими паспорт підлягає обміну, документи подаються протягом одного місяця з дати настання таких обставин.

Популярне:Нові правила оренди житла: що треба знати

ID-картка також оформлюється у випадку зміни прізвища, втрати паспорту-книжечки при досягненні 25 – і 45-річного віку (за бажанням замість вклеювання фотографії), а також у разі непридатності до використання.

За оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обмін паспорта справляється адміністративний збір у порядку і розмірах, встановлених законодавством. Розмір адміністративного збору включає вартість державної послуги, вартість бланка документа та його персоналізації.

За видачу паспорта громадянина України у разі обміну замість втраченого чи пошкодженого сплачується державне мито в розмірі 34 грн.

Як повідомляли раніше Україну можуть приїжджати нелегали, з якими потім розправляються, як і з політиком Михеилом Саакашвілі.


                         



Коментарі