Головні Новини
Подобається

Будьте пильні!: У Приватбанку застерегли користувачів від шахраїв

17/02/2018
Будьте пильні!: У Приватбанку застерегли користувачів від шахраїв

ПриватБанк заявив про появу в Україні масового фішингу особистих даних під приводом подачі колективного позову до банку.

Популярне: Без “газових накруток”: тепер за додаткові платежі для населення штрафуватимуть

Про це сказано на офіційному сайті. Як зазначається, це є безпрецедентний в історії банківського ринку випадок масового фішингу особистих даних.

Довідка: фішинг — вид шахрайства, метою якого є виманювання у довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів онлайнових аукціонів, сервісів з переказу або обміну валюти, інтернет-магазинів. Шахраї використовують усілякі хитрощі, які найчастіше змушують користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані — наприклад, посилаючи електронні листи із пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на веб-сайт в Інтернеті, зовнішній вигляд якого повністю копіює дизайн відомих ресурсів.

"ПриватБанк нагадує своїм клієнтам, що передача особистих даних третім особам, тим більше через відкриті джерела і невідомі сайти, несе потенційну загрозу використання цих даних шахраями", – йдеться в офіційній заяві ПриватБанку.

Крім того, фішери вимагають використання електронного цифрового підпису клієнтів, що може призвести до заволодіння електронним цифровим підписом (ЕЦП) клієнтів третіми особами.

Як відзначають банкіри, фішери обіцяють клієнтам банку гроші в разі "виграшу" позову в обмін на заповнення анкети із зазначенням усіх особистих даних, в тому числі і тих, які можуть бути використані для шахрайських операцій.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, невідомі створили інтернет-сайт, на якому всі громадяни України нібито можуть подати позов до Приватбанку. Причиною позову є масовий витік даних на російські сервери, який нібито стався в банку восени цього року. В подальшому, ці дані використовуються зловмисниками для доступу до персональник рахунків клієнтів. В Приватбанку заявили, що жодних витоків або несанкціонованого копіювання інформації з баз даних клієнтів "Приват Банку" не було.


                         



Коментарі