“Краще взагалі відмовитись”: Стало відомо, яка їжа провокує рак

15/02/2018
“Краще взагалі відмовитись”: Стало відомо, яка їжа провокує рак

Найбільший ризик захворіти на рак  мають любителі смаженої їжі. Вчені встановили зв'язок між способом обробки продуктів і їх канцерогенні властивості.

Дослідження проводили вчені з Франції та Бразилії. Вони спостерігали за групою пацієнтів, середній вік яких становив 43 роки. В цілому було обстежено близько 105 тисяч чоловік.

Добровольці заповнювали опитувальники харчової поведінки, в яких було зазначено 3300 різних продуктів харчування, розділених на категорії за ступенем їх термічної обробки. Пацієнтам пропонувалося відзначити ті, які вони вживали протягом дня. Що ж стосується самих добровольців, то вчені досліджували їх особисті історії хвороби й інформацію з національних баз даних, щоб виявити випадки захворювання на рак.

Дослідники з'ясували, що десятивідсоткове збільшення в раціоні харчування частки довгостроково оброблюваних продуктів підвищує ризик розвитку раку на 12%. А в разі пухлини молочної залози цей показник зростає на 11%.

А ось зв'язку розвитку раку з вживанням таких продуктів, як консервовані овочі, сири та свіжий хліб, а також фрукти, овочі, бобові, рис, макарони, яйця, м'ясо, риба і молоко, дослідження не встановило.

Раніше писали про те, що вчені Каліфорнійського університету в Сан-Франциско (США) заявили про розробку ефективного препарату від раку. Уже почалися клінічні випробування.

В основі медикаменту – модифікований вірус коров'ячої віспи Pexa-Vec. Саме він не дає зараженим клітинам розвиватися і стимулює імунітет на боротьбу з ними. Завдяки генній модифікації вірусові може розмножуватися тільки в клітинах пухлини. Вакцина блокує ріст кровоносних судин, які живлять злоякісне новоутворення, знижуючи його зростання.

Популярне:“Зарплата буде не менше…”: Гройсман зробив нову заяву про виплати

Препарат вводять внутрішньовенно, а не в саму пухлину. Це дозволяє лікам атакувати не тільки первинний рак, але і метастази в інших місцях організму.


                         



Коментарі