Головні Новини
Подобається

“Кількість хворих збільшується”: Україну продовжує атакувати кір

13/02/2018
“Кількість хворих збільшується”: Україну продовжує атакувати кір

У Києві за минулий тиждень зросла кількість зареєстрованих випадків захворювання на кір

За вказаний період з кором були госпіталізовані 288 осіб, з них 180 дітей. Такі цифри назвав директор київського міського лабораторного центру Сергій Чумак

“За шостий тиждень нового року зареєстровано 25 831 випадок захворювань, що на 15,5% більше, ніж за 5 тиждень. Але це очікувана ситуація, характерна для даного періоду року. Ми на сьогодні не дійшли епідпорогу на 18%. У структурі захворюваності діти складають 71% від загальної кількості хвороб. В медустанови за минулий тиждень 288 осіб госпіталізовано, з них 180 дітей”, – розповів Чумак.

Він підкреслив, що епідемії кору в столиці немає, але медиками вирішується питання про введення обмежувальних заходів.

Популярне:“Сумна статистика”: дізнайтеся як купити якісний автомобіль

Як повідомлялося, в числі лідерів за кількістю хворих на кір знаходиться Одеська область. Більш того, стало відомо, що у місцевих хворих виявили агресивний генотип вірусу цієї хвороби – B3 (Kabul), який провокує ускладнення і високий рівень захворюваності. Генотип B3 (Kabul), який характеризується високою патогенністю і вірулентністю, Національна лабораторія підтвердила тільки у хворих з Одеської області. Такі висновки Національної лабораторії вже підтвердили в міжнародній лабораторії Копенгагена.


                         



Коментарі