Головні Новини
Подобається

 “У реальності це не працює”: дізнайтеся, що буде з вашим трудовим стажем

11/02/2018
 “У реальності це не працює”: дізнайтеся, що буде з вашим трудовим стажем

Експерт розповів, чи враховується трудовий стаж заробітчан для отримання пенсії безпосередньо в Україні

За словами президента Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, в Україні є механізм зарахування трудового стажу, який українці отримали за межами країни, але тільки на папері – на практиці він не працює.

Воскобойник зазначає, що Україна підписала з низкою країн договори про прийом робочого стажу, отриманого в іншій країні. Наприклад, подібні договори були укладені з Польщею і Німеччиною.

 “У реальності це не працює, і українці, які працювали за кордоном, в більшості випадків не можуть зарахувати свій іноземний стаж на батьківщині”, – констатував він.

Як повідомляла раніше повідомляли, згідно з інформацією польських журналістів, українські заробітчани посіли друге місце за впливом на економіку країни. Лідером списку став прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Популярне:Новий етап підвищення зарплатні: коли і кому

Також повідомлялося, що в Польщі спостерігається помітне старіння населення і трудова міграція молодих поляків в багаті країни Західної Європи. Зараз серед 38 мільйонів населення працюють лише 16 млн осіб. У зв’язку з цим глава правління Національного банку Польщі Адам Глапінський заявив, що зараз українські заробітчани забезпечують і зберігають економічне зростання в Польщі


                         



Коментарі