Головні Новини
Подобається

Головний український продукт встановив рекорд: дізнайтесь причину здорожчання

11/02/2018
Головний український продукт встановив рекорд: дізнайтесь причину здорожчання

Вартість головного продукту українців на ринку всього за тиждень піднялася на чверть

Причиною цього журналісти називають високий попит на продукт.

Так, українські фермери всього за тиждень підняли вартість кілограма буряка. Зараз його ринкова вартість становить 5-6 гривень, хоча тиждень тому аналогічний показник був на чверть менше.

За словами журналістів, буряк активно скуповують як оптові, так і роздрібні мережі, а оскільки його кількість на ринку обмежена, це призводить до різкого «зльоту» ціни. При цьому ряд господарств відмовляються продавати буряк зараз, в надії на те, що в майбутньому його вартість знову підвищиться.

Слід уточнити, що нинішні ціни на головний продукт українців перевищує торішню на 3-3,5 рази і є абсолютним рекордом для лютого. Однак учасники ринку прогнозують його подальше подорожчання.

Популярне:Спеціалісти скоро стануть непотрібні: дізнайтеся, які професії зникнуть через 10 років

Нагадаємо, найближчим часом в Україні знову значно подорожчає свинина. Про це заявив експерт Економічної дискусійного клубу Олег Пендзін. За його словами, ціни на свинину в роздробі не змінилися, а в опті вона подорожчала.

Пендзін пророкує, що в лютому свинина продовжить дорожчати, зберігши темпи попереднього місяця. Експерт також нагадав, що в цьому місяці люди отримають підвищені зарплати, внаслідок чого у них на руках буде більше грошей. На його думку, це теж підштовхне ціни вгору.


                         



Коментарі