Головні Новини
Подобається

Уряд хоче врегулювати оренду житла в Україні: що треба знати

07/02/2018
Уряд хоче врегулювати оренду житла в Україні: що треба знати

Кабмін готує законопроект, який дозволить виписати правила в цій сфері.

Популярне: “Розмір пенсії буде зменшуватися з кожним місяцем”: Дізнайтесь кому так “пощастить”

Уряд працює над законопроектом, який дасть змогу врегулювати питання оренди житла в Україні.

Про це повідомила прес-служба уряду з посиланням на слова віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

«Нині приблизно 70% ринку оренди житла в Україні перебуває в тіні. Готуємо закон, який дасть змогу виписати правила у цій сфері: що таке наймане житло, яким чином люди можуть туди вселятися, отримувати прописку, яким чином вони виселяються, якщо не виконують умови договору», – зазначив чиновник. Зубко вважає, що оренда житла могла б відноситися до витрат підприємства. «Тобто банк, підприємство, будь-яка організація могли б витрачати частину коштів на погашення оренди житла своїм службовцям. Це не вимагає придбання службових квартир і їх утримання.

Цей варіант можливий для Нацполіціі і ВСУ. Інвестори вкладатимуть кошти в будівництво житла не на продаж, а для оренди. Це дає можливість побудувати нерухомість й отримувати з неї легальний дохід», – наголосив Зубко. Середня вартість оренди 1-3-кімнатних квартир у Києві за період з 17 січня 2017 року по 16 січня 2018 року скоротилася на 4,35%, до 396 дол. на місяць.


                         



Коментарі