Економіка України
Подобається

Чого очікувати українцям від тарифів на електроенергію – прогноз експерта

02/02/2018
Чого очікувати українцям від тарифів на електроенергію – прогноз експерта

Рішення Нацкомісії з регулювання ринку електроенергетики щодо збільшення з 1 квітня тарифів у сфері постачання та розподілу електроенергії стосується оптового ринку електроенергії – тобто цін, за якими купуватимуть електрику всі розподільчі компанії. Це стосується не тільки «Київенерго», а взагалі всіх компаній, які є в Україні.

Популярне: Коли чекати другого підвищення “мінімалки” і на скільки вона зросте

Таке розповів в ефірі телеканалу «Київ» голова «Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї» Іван Плачков.

Збільшення ж тарифів на електроенергію для населення в цьому році він не прогнозує. «На жаль, Нацкомісія не обґрунтовує свої рішення – чому саме на 30% збільшують тарифи? Де розрахунки тарифної політики? Бо тарифна політика на всі послуги підприємств природних монополій – електропостачання, водопостачання, теплопостачання, газопостачання та водовідведення – має відповідати трьом критеріям. Це працює в усьому світі, крім України», – сказав Плачков.

На його думку, за цими критеріями тарифи мають бути прозорими, економічно обґрунтованими і повинні відповідати платоспроможності споживачів.

«У нас ці критерії не виконуються. А для того щоб зробити тарифи прозорими, необхідно зробити енергетичний баланс країни, якого у нас немає», – додав він.


                         



Коментарі