Економіка України
Подобається

Кабмін змінив порядок надання соцдопомоги на дітей. Що потрібно знати?

30/01/2018
Кабмін змінив порядок надання соцдопомоги на дітей. Що потрібно знати?

Уряд ухвалив постанову "Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 № 1751 і від 22 лютого 2006 № 189". Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики, передав кореспондент АСН.

Згідно з інформацією відомства, 25 січня уряд на своєму засіданні вніс зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми щодо визначення права на призначення допомоги на дітей одиноким матерям (батькам) у разі смерті одного з батьків. Порядок призначення і виплати державної допомоги був затверджений постановою Кабінету міністрів від 27.12.2001 р. №1751.

Популярне:У виграші залишаться і виробники, і споживачі: дізнайтеся, що буде з ціною та якістю важливого продукту

Також цією постановою був вдосконалений порядок призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання яких невідоме. Порядок був затверджений постановою Кабміну від 22.02.2006 р №189, в частині переліку документів, необхідних для призначення допомоги.

Нагадаємо, з 1 грудня в Україні до 1700 гривень підвищився рівень прожиткового мінімуму. Розмір соціальної допомоги також зріс, оскільки він безпосередньо пов'язаний з рівнем прожиткового мінімуму.

 


                         



Коментарі