Економіка України
Подобається

Замість пільг даватимуть гроші на проїзд? Рева зробив нову заяву про монетизацію в громадському транспорті

29/01/2018
Замість пільг даватимуть гроші на проїзд? Рева зробив нову заяву про монетизацію в громадському транспорті

Міністр соцполітики Андрій Рева розповів, коли планують запустити монетизацію пільг у транспорті. 

За його словами, зараз готується відповідна постанова, і, якщо уряд її погодить, то органи місцевого самоврядування муситимуть передбачити кошти на монетизацію у своїх бюджетах.

«Ми зараз готуємо постанову, але її треба погодити з органами місцевого самоврядування, тому що відшкодування пільг, згідно норм Бюджетного кодексу України, – це обов’язок органів місцевого самоврядування. І якщо уряд затвердить постанову, то органам місцевого самоврядування необхідно буде передбачити кошти на монетизацію у своїх бюджетах. Усе буде залежати від того, як ми з ними домовимося, тому що вирішення цих питань знаходяться в їх компетенції. Поки, на жаль, великого ентузіазму з їхнього боку я не бачу», – пояснив він.

Популярне: Бідні платять більше: в яких областях непідйомні ціни на ліки

На питання про те, чи буде монетизація впроваджена цього року, міністр соцполітики відповів: «Поки відбувається переговорний процес. Якби люди жили не тільки сьогоднішнім днем, а дивились у майбутнє, то побачили б, що ситуація, за якої в транспорті всі платять, їм вигідна. Сьогодні половина не платить, навіть більше. Це ж які доходи в транспортного підприємства зразу з’являться! Не треба буде дотувати свій комунальний транспорт, можна ці кошти віддати на монетизацію. Не треба буде підвищувати тарифи, можна буде провести ремонти рухомого складу, зарплату підвищити транспортникам, потім це повернеться в бюджет додатковими грошима – це теж детінізація. Тобто треба відмовлятися від старих підходів, треба йти вперед. Ми переконуємо людей, але це складний процес, ми ж не можемо їх змусити».

 


                         



Коментарі