Економіка світу
Подобається

Скандал між РФ і Білорусією: Запідозрили в поставках українського сиру

28/01/2018
Скандал між РФ і Білорусією: Запідозрили в поставках українського сиру

Білорусь може завозити до РФ український сир під виглядом продукції з Македонії, Китаю та Ірану

До 25% сирів, представлених на ринках Російської Федерації, можуть бути українського походження. Про це повідомила офіційний представник Россільгоспнагляду Юлія Мелано, передають російські ЗМІ.

За словами Мелано, до Росії щорічно поставляється 150-300 тис. тонн сиру, а значна частина цієї продукції вироблена в Україні, поставки з якої заборонені з 2016 року. Продукцію до РФ постачає Білорусь під виглядом товарів з Македонії, Ірану і інших країн. Також повідомляється, що в жовтні 2017 року на кордоні з Білоруссю були зафіксовані партії сирів з Македонії, Китаю, Ірану та Сан-Марино, однак ветеринарні служби цих країн заявили, що не відвантажували продукцію ані до РФ, ані до Білорусі.

"Швидше за все, мова йде про легалізацію українського сиру або білково-жирового продукту через Білорусь (зокрема, через "Белтаможсервис")", – йдеться у листі керівника Россільгоспнагляду Сергія Данкверта заступнику голови Мінекономрозвитку Росії Савві Шипову.

Популярне: "Мінімалку" збільшать ще на 500 гривень: Стало відомо, коли українці отримають підвищення

Також повідомляється, що якщо допустити, що обсяг імпорту сирних продуктів в 2017 році залишився на рівні 2016 року, і з урахуванням даних Россільгоспнагляду частка сироподібної продукції, виробленої в Україні, у всій категорії сирів на ринку Росії в 2017 році могла скласти від 15 до 25,5%.

За даними Федеральної митної служби, Білорусь є найбільшим постачальником сиру і сирних продуктів до Росії. За підсумками 11 місяців 2017 року на неї припало більше 84% від всієї ввезеної продукції, або 119,4 млн тонн.


                         



Коментарі