Головні Новини
Подобається

Дорожчає: скільки тепер коштуватиме бензин?

28/01/2018
Дорожчає: скільки тепер коштуватиме бензин?

Заступник глави Національного банку України (НБУ) Дмитро Сологуб заявив, що вартість бензину в Україні продовжить зростати.
«Зростання цін на бензин продовжиться. Торік пальне дорожчало особливо активно в другій половині року. Це було пов’язано і з підвищенням світових цін, і з тим, що у нас в вартість пального відразу закладається курс долара», – зазначив заступник глави НБУ.

Популярне: “Мінімалку” збільшать ще на 500 гривень: Стало відомо, коли українці отримають підвищення

Він пояснив, що, коли зростає світова ціна на нафту або долар до гривні, це практично моментально позначається на внутрішніх цінах на бензин.

«Ми запитували учасників ринку: чому ж ціни не знижуються після того, як світова ціна падає, або коли гривня зміцнюється? Цю асиметрію ніхто толком так і не зміг нам пояснити. І це вже, я думаю, питання антимонопольного законодавства», – підкреслив Сологуб.

Нагадаємо, дизельне пальне і бензин почали дорожчати з вересня. Всього з 7 вересня по 23 січня середня вартість бензину марки А-92 зросла на 5,54 грн/л, А-95 – на 5,53 грн/л, А-95+ – на 5,58 грн/л, а ДП додало 6,02 грн/л. На заправках верхнього цінового сегмента за цей період пальне подорожчало в середньому на 5-6 грн/л, в нижньому ціновому сегменті – на 4-5 грн/л.


                         



Коментарі