Економіка України
Подобається

“Підвищення заробітної плати …” – Аваков розповів, хто з держслужбовців отримає надбавку

26/01/2018
“Підвищення заробітної плати …” – Аваков розповів, хто з держслужбовців отримає надбавку

У 2018 році в Україні планується підвищення зарплат співробітникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на церемонії вручення нової техніки ДСНС в Хмельницькій області.

"У цьому році у нас буде плануватися підвищення заробітної плати, також ми безпрецедентно багато грошей виділяємо на будівництво і забезпечення наших офіцерів житлом. 90 мільйонів гривень закладено тільки в державному бюджеті", – заявив Аваков.

Глава МВС запевнив, що в цьому питанні підтримку також надає місцева влада.

"Це нам дає можливість припускати, що кращі фахівці будуть затримуватися на службі і будуть на цій службі відчувати себе комфортно, щоб у кожного з нас, цивільних людей, було відчуття, що ми захищені. Сьогодні ми вручаємо нову техніку. Сьогодні ми вручаємо сертифікати на квартири. Сьогодні ми відзначаємо кращих з кращих", – підсумував Аваков.

Крім того, як додав глава ДСНС Микола Чечоткін, можливості підрозділів служби ростуть.

Популярне: Зростання тарифів: скільки коштуватиме електроенергія?

Нагадаємо, також в Україні планується підвищення пенсій військовим і силовикам. Відповідний законопроект Кабмін вже передав для розгляду в РНБО, після чого документ надійде до Верховної Ради. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман визнав, що в січні парламент вже точно не встигне прийняти відповідний закон. Тому, як нагадав Гройсман, пенсії військовим будуть підвищені "заднім числом" – з 1 січня.

На це підвищення в 2018 році необхідно виділити з бюджету 10 млрд грн, а в 2019 році – вже 17 млрд грн.


                         



Коментарі