Економіка України
Подобається

Зупинити трудову міграцію: Як влада хоче утримати у країні українців

22/01/2018
Зупинити трудову міграцію: Як влада хоче утримати у країні українців

Павло Клімкін вважає, що кредитування і надання грантів стримає відтік робочої сили за кордон.

Україна веде переговори з Європейською комісією та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) в розгортанні на території України масштабної програми надання кредитів і грантів представникам малого та середнього бізнесу, про це розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін.

На думку уряду, це зможе утримати в країні українців, які виїжджають за її межі в пошуках роботи. Павло Климкін сказав, що зараз йдуть переговори з Європейським Союзом в розгортанні великої програми з мікрокредитування малого та середнього бізнесу, а також вона включає надання мінігрантів для започаткування власної справи. На думку міністра, це дозволить зберегти і збільшити кількість робочих місць.

На сьогоднішній день не тільки регіони західної України відчувають на собі трудову міграцію, але вже і центральні і південні частини країни втрачають кадровий потенціал.

Популярне: Нові правила оплати комунальних послуг: що треба знати?

При цьому НБУ представив звіт «Опитування про умови кредитування», в якому йдеться про те, що банки очікують сплеск попиту на кредити від бізнесу і приватних осіб в поточному році. Зокрема очікується зростання в сфері позик для малих і середніх підприємств та збільшення кількості споживчих кредитів.

У звіті говориться, що 72 % банкірів вважають, що в поточному році також збільшиться і корпоративне кредитування. Даний вид позик показує зростання вже п’ять кварталів поспіль.


                         



Коментарі