Економіка України
Подобається

У Мінфіні розповіли, на що витратять конфісковані у Януковича гроші

22/01/2018
У Мінфіні розповіли, на що витратять конфісковані у Януковича гроші

Конфісковані у нібито представників оточення побіжного екс-президента України Віктора Януковича засоби необхідно використовувати ефективно. Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк в інтерв'ю виданню Дзеркало тижня.

"Зараз гроші в бюджеті. Моє завдання зробити так, щоб їх ефективно використовували. Я дуже не хочу, щоб зараз, під загальне улюлюкання, хтось на факті конфіскації побудував політичну кар'єру, а конфісковані гроші в підсумку розчинилися", – сказав він.

За словами міністра, "гроші Януковича" були арештовані ще кілька років тому і знаходилися на рахунках державних банків до моменту конфіскації. Але до конфіскації використовувати їх в бюджеті не було можливості, пояснив він.

"За великим рахунком, ці гроші були вкрадені, видавлені у бізнесу в роки Януковича. Одною з моїх пропозицій було за рахунок частини цих грошей погасити заборгованість держави перед бізнесом за переплати з податку на прибуток. Президент, до речі, теж цю ідею підтримав. Щоб бізнес міг ефективніше розвиватися, створювати нові робочі місця. І, звичайно, частина грошей інвестувати в оборону ", – сказав О.Данилюк.

Глава Мінфіну уточнив, що ці кошти не повинні йти на фінансування силових органів – ГПУ, СБУ, ДФСУ і Нацполіціі.

Популярне: Нові правила оплати комунальних послуг: що треба знати?

"У будь-якому випадку, витрачати їх треба з розумом. Витрачати гроші у нас багато вміють, тому що відповідати за кожну копійку не навчені. Але такі вливання в бюджет не будуть відбуватися щороку. І ставитися до їх розподілу треба не як до щорічної манни небесної , а як до одноразових надходжень. Планувати витрати бюджету потрібно, виходячи з можливостей економіки. І якщо бізнес не розвивається, в тому числі через тиск силовиків – я не маю на увазі тих, хто захищає країну на фронті, – то збільшення фінансування цих служб явно недоречно", – сказав міністр.


                         



Коментарі