Економіка України
Подобається

“Мінекономрозвитку не буде зобов’язувати підприємців …” – Кабмін прийняв нову постанову

22/01/2018
“Мінекономрозвитку не буде зобов’язувати підприємців …” – Кабмін прийняв нову постанову

Підприємці можуть організувати розрахунки за допомогою платіжних сервісів Міністерство економічного розвитку і торгівлі України не планує зобов’язувати усіх підприємців встановлювати платіжні термінали.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку. У повідомленні зазначається, що встановлення терміналів передбачене проектом постанови Кабміну "Про затвердження вимог до суб’єктів господарювання щодо приймання електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари (надані послуги)". Однак, це не зобов’язує всіх підприємців в обов’язковому порядку встановлювати платіжні термінали.

"Підприємці можуть організувати розрахунки за допомогою платіжних сервісів, які не потребують наявності фізичного платіжного пристрою. Наприклад, оплату можна буде здійснювати через інтернет-банкінг, платіжні сервіси онлайн, з використанням mVisa, QR-коду, через переказ з картки на картку тощо", – повідомляє Мінекономрозвитку.

Популярне: Нові правила оплати комунальних послуг: що треба знати?

Крім того, введення обов’язку здійснення безготівкових розрахунків жодним чином не обмежує підприємців у використанні готівки в межах чинних правил. "Для держави використання безготівкових розрахунків зменшує потребу в обороті готівкової гривні, тобто не витрачаються величезні кошти на друк паперових грошей. Економіка стає більш прозорою з безготівковими розрахунками, а частка "сірої" та "чорної" економіки скорочуються. Саме цьому і зможе сприяти згадана постанова", – зазначили у Міністерстві.

Нагадаємо, у першому кварталі 2017 року частка безготівкових (карткових) платежів в Україні зросла до 38,4% (на початок 2017 – 35,5%). Загальна кількість таких операцій досягла 679 млн штук, а сума платежів – майже 426 млрд гривень.


                         



Коментарі