Махінації
Подобається

“Державний бюджет становив 108 тис. гривень” – Гройсман зізнався, хто вкрав всі державні гроші

12/01/2018
“Державний бюджет становив 108 тис. гривень” – Гройсман зізнався, хто вкрав всі державні гроші

Екс-президент Віктор Янукович і його соратники перед втечею в 2014 році до Росії вивели з України всі гроші і залишили в скарбниці лише 108 тисяч гривень.

Про це заявив в інтерв'ю грузинському Forbes прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він назвав повним розбоєм дії попередньої влади.

"Якщо бути чесним, то в 2014 році, коли прем'єр-міністром України став Арсеній Яценюк, державний бюджет становив 108 000 гривень. Це був загальний розбій. Попередній режим приніс країні величезних збитків. Далі йшла анексія Криму та вторгнення на схід України. Все це разом було для нас безпрецедентним викликом. Однак, щоб виграти, ми повинні бути сильними. Фактично, наш ворог хоче, щоб ми зайнялися всім іншим, крім розвитку нашої держави", – розповів Гройсман.

Він пообіцяв, що, незважаючи на російську агресію, українці стануть жити краще.

"Ми не агресори, ми не захоплювали чиюсь територію. На жаль, так, на жаль, до нас вдерлася Росія. Не ми це зробили. Саме вони це роблять і своїми діями знищують все, що було. Вони продовжують стріляти. Вони вбивають людей, яких колись називали своїми товаришами. Це катастрофа, але ми все одно доб'ємося успіху. Ми будемо сильними, і наша армія буде модернізована. Наша країна буде сучасною, і люди будуть жити краще. Очевидно, що пройде небагато часу, перш ніж наша важка робота почне давати результати", – підкреслив голова уряду.

Популярне: "Порадили відмовитися від субсидії, якщо…": В уряді дали пояснення щодо використання державної допомоги

Нагадаємо, в 2016 році в Мін'юсті розповіли, скільки коштів вкрав Янукович. Так, голова відомства Павло Петренко заявив, що екс-гарант вивів з України від 20 до 30 мільярдів доларів.

У свою чергу генеральний прокурор Юрій Луценко пояснив схему, як режим Януковича виводив гроші з країни. За його словами, кошти відправлялися за кордон через сотні офшорних компаній.


                         



Коментарі