Технології
Подобається

Кожному це під силу. Це місто показало, як жити без сміття

11/01/2018
Кожному це під силу. Це місто показало, як жити без сміття

На сьогоднішній день лише декілька країн у світі повністю переробляють побутові відходи.

Головним чином це північноєвропейські держави. У решті світу проблема сміття стоїть досить гостро. Гігантські обсяги пластику скупчилися в світовому океані і утворили там декілька островів, найбільший з яких перевершує за розмірами Францію. На цьому тлі особливо вигідно відрізняється невелике японське містечко, що поставило собі амбітну мету – повністю переробляти всі відходи, повідомляє НТН.

"Нуль відходів": японське містечко Камикацу незабаром стане першим у світі поселенням, де сміття перероблятимуть на сто відсотків. Цієї екологічної мети, місцеві жителі хочуть досягти вже через два роки. Для підтримання сприятливої екологічної обстановки японці сортують сміття в міру його утворення прямо у себе в будинках, після чого несуть його в спеціалізовані пункти прийому.

 

Популярне: Звіт про доходи тепер повинен подавати кожен, хто …: У Мінфіні представили новий законопроект

 

У далекому японському містечку Камикацу, де проживає півтори тисячі людей, немає сміттєспалювального заводу. Єдиним виходом для жителів стало зведення відходів до мінімуму. Зараз тут переробляють понад 80% сміття. А до 2020 року планують повністю відмовитися від сміттєвих звалищ, і Камикацу стане першим у світі поселенням з нульовими відходами.

 


                         



Коментарі