Економіка світу
Подобається

Нові правила: Тепер закуплятись закордоном невигідно

09/01/2018
Нові правила: Тепер закуплятись закордоном невигідно

В Україні змінилися правила покупок за кордоном: відтепер за ввезення товарів на суму понад 500 євро доведеться платити мито, а якщо державний кордон перетинається частіше, ніж раз на три дні, то сума безмитного перевезення опускається до 50 євро.

Нові правила можуть дістатися і до тих українців, які купують товари за кордоном через інтернет, повідомляє ТСН.

"Футболки купили на наступне літо, обійшлися по 2,5 долара, по 3. У нас футболка нова зазвичай десь 150 гривень коштує. Я просто не можу собі дозволити купувати речі дорожче, ось і все", – зізнається Наталя, яка купує речі для себе, дітей і подруг. Вона каже, що ті ж речі їй намагаються продати і тут, але вдвічі або втричі дорожче.

Популярне: Змушують повертати назад надбавку: Чому держава відбирає у пенсіонерів перераховану пенсію

Для таких випадків з наступного року почнуть діяти обмеження: посилок має бути не більше трьох в місяць по 150 євро кожна, а перевищення ліміту призведе до необхідності доплати майже третину вартості вантажу.

Тепер листоноші думають, як налагодити глобальний облік одержувачів, і це для них зараз є технічно неможливим завданням. Ініціатори змін пояснюють, що за рік, який залишається до впровадження новацій, буде розроблена єдина система реєстрації, яка буде потужною і дорогою.

30 грудня президент України Петро Порошенко підписав Закон України 6776-д, який обмежує безмитне ввезення товарів в Україну, як при самостійному перетині кордону, так і при поштового пересилання.

 


                         



Коментарі