Махінації
Подобається

“Використовуючи їх зовнішню схожість”: Як пенсіонерка 15 років отримувала, крім своєї, ще й пенсію своєї покійної сестри

08/12/2017
“Використовуючи їх зовнішню схожість”: Як пенсіонерка 15 років отримувала, крім своєї, ще й пенсію своєї покійної сестри

Шахрайка 15 років отримувала пенсію за себе і свою померлу сестру

На Прикарпатті 85-річна жінка обдурила Пенсійний фонд на 100 тисяч гривень, 15 років отримуючи дві пенсії в одні руки – за себе і покійну сестру.

Пенсіонерка проживає у віддаленому селі Гвіздець, і за виплатами приїжджала в Івано-Франківськ, причому кожен раз приходила в одне і теж відділення банку, не викликаючи жодних підозр.

"Оскільки це її сестра, використовуючи їх зовнішню схожість, протягом довгого часу пред'являла в Пенсійному фонді паспорт нібито своєї померлої сестри", – пояснив заступник голови Івано-Франківської прокуратури Віталій Гураш.

 

Викрили шахрайку в минулому році.

"Стало відомо що в процесі верифікації, необхідно було провести звірку. І виявили, чи дійсно ці люди живі", – розповіла начальник управління Пенсійного фонду в Івано-Франківську Оксана Козло.

Тим часом, сама винуватиця переполоху спочатку відмовлялася говорити з журналістами, але пізніше передумала і показала фото померлої сестри.

 

Популярне: Українець в Литві може заробити до 65 тисяч гривень: за що та як платять такі гроші?  

 

Про свої махінації з пенсією жінка не говорила нікому, навіть синові і той, коли дізнався про це, майже перестав говорити з матір'ю. За словами пенсіонерки, таким чином вона хотіла помститися державі за те, що їй не дозволили оформити опікунство над психічно хворою сестрою.

"Я собі подумала, що я буду брати гроші рік-два, за те, що він не дав. А я як навчилася брати гроші, і вже не знала, що далі робити. До в'язниці потрапляти", – зізналася жінка.


Тим часом, в сільраді називають пенсіонерку "спокійною, маленькою, непомітною жінкою" і зізнаються, що "ніхто б і не подумав, що вона може бути на таке здатна".

Понад 100 тисяч гривень, які незаконно отримала жінка, вона давно витратила, нібито на ліки. У той же час, ці гроші їй доведеться повернути, оскільки суд визнав її винною у використанні підроблених документів і шахрайстві.

Гроші жінка буде відшкодовувати зі своєї пенсії.


                         



Коментарі