Економіка України
Подобається

“Антонов” втратив контроль над грошами від НАТО на користь “прокладок” – ЗМІ

07/12/2017
“Антонов” втратив контроль над грошами від НАТО на користь “прокладок” – ЗМІ

Державне авіабудівне підприємство "Антонов" втратило контроль над фінансовими потоками від авіаперевезень у рамках програми НАТО.

Про це йдеться у статті у "Дзеркалі тижня".

Тепер основний прибуток від цих послуг осідає в двох іноземних посередницьких іноземних компаніях: "Antonov Salis Gmbh" та "Dreamlifts LTD".

Німецькій компанії "Antonov Salis Gmbh", яка буда створена у минулому році, передано в оперативний лізинг сім літаків ДП "Антонов".

У засновниках німецького "Antonov" значиться громадянин Німеччини П. Майшайдер, а український "Антонов" пов’язаний із цією компанією іменами Олександра Гриценка (гендиректор "Авіаліній Антонова") й Віталія Мовчана (віце-президент ДП "Антонов"), які поєднали посади на державному підприємстві й у німецькій компанії.

Крім того, у реєстраційних документах "Antonov Salis Gmbh" значаться ще два прізвища — В. Пашко й О. Манзій.

Інша компанія, яка отримує прибутки від авіаперевезень у рамках програми НАТО, "Dreamlifts LTD" має британську юрисдикцію.

Журналіст звернув увагу на те, що колишньому керівнику держпідприємства Дмитру Ківі закидали непрозору схему управління корпоративними правами ДП "Антонов" і недостатні надходження від перевезень для НАТО українськими літаками.

Наразі в.о. президента ДП "Антонов" є Олександр Кривоконь.

Популярне: Вчені назвали ознаку швидкої смерті

ДП "Антонов" контролює голова ради директорів корпорації "Українська авіабудівна компанія" Михайло Гвоздьов, який раніше очолював держпідприємство і був народним депутатом від Блоку Петра Порошенка.

"Укроборонпром" з літа 2014 року очолює Роман Романов, який раніше займався торгівлею автомобілями, в тому числі, "Хюндай".

Їх в Україні збирає корпорація "Богдан" Олега Гладковського (Свинарчука), співвласником котрої раніше був президент Петро Порошенко.

Гладковський нині займає посаду першого заступника секретаря СНБО, та курує діяльність "Укроборонпрому".

 


                         



Коментарі