Махінації
Подобається

Загроза економіці: Гройсман звинуватив Антимонопольний комітет України в корупції

29/11/2017
Загроза економіці: Гройсман звинуватив Антимонопольний комітет України в корупції

Діяльність Антимонопольного комітету України (АМКУ) має ознаки корупції та загрожує розвитку країни, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Я вкрай стурбований – хочу сказати це на всю країну – неефективністю роботи Антимонопольного комітету. Більш того, я вважаю, що діяльність АМКУ щодо блокування публічних тендерів в країні має ознаки корупційності та становить загрози розвитку країни", – цитує слова прем'єра агентство Інтерфакс -Україна.

 Популярне: Всі кинуть палити: ціни на сигарети «вб’ють» виробництво в Україні

Гройсман нагадав, що АМКУ заблокував тендери із закупівлі сканерів для митниці, що грає на руку корупціонерам.

"Я вважаю, що питання АМКУ виходить вже на рівень національної безпеки… Ми готові зараз міняти законодавство, я переконаний, що зміни будуть підтримані президентом", – сказав прем'єр.

Крім того, Гройсман запропонував оновити антимонопольне законодавство з метою зміни наявної практики роботи Антимонопольного комітету і усунення корупційних загроз в діяльності відомства, повідомляє прес-служба Кабміну.

Нагадаємо, що 22 червня почалася процедура закупівлі скануючих систем. 4 липня було оголошено про початок процедури на придбання чотирьох систем вартістю майже 339 млн грн. За другим – з восьми учасників до тендеру були допущені дві компанії.

Однак після скарги Arempa International Ltd FZC колегія АМКУ скасувала тендер. ДФС звернулася до суду через неправомірні дії комітету.

У вересні Гройсман пригрозив відставкою главі АМКУ Юрію Терентьєву у разі контрабандної змови при скасуванні тендера на проведення закупівель сканерів для митниці.


                         



Коментарі