Головні Новини
Подобається

“Заплатять за будь-який обман”: дізнайтесь як заробляють на “чорній п’ятниці”

24/11/2017
“Заплатять за будь-який обман”: дізнайтесь як заробляють на “чорній п’ятниці”

Українські продавці йдуть на різні хитрощі, щоб обдурити покупця під час "Чорної п'ятниці". Про це в коментарі УНН повідомив економіст Андрій Вігірінський.

"Способів надурити споживача багато: це можуть бути спочатку завищені ціни, які потім знижують, або ж зміна цінників безпосередньо напередодні розпродажу. Про це неодноразово читав, але сам не стикався", – зазначив експерт.

Але, як уточнив фахівець, якщо ж виходити з того, що людині щось потрібно, і ціна його влаштовує, то яка різниця, як його обманюють.

"Торгівля – це такий бізнес, де все одно платить покупець, принаймні, у нас", – додав Вігірінський.

У той же час, за словами економіста, щоб зрозуміти чи дійсно ви економите, потрібно хоча б трохи розуміти, як формуються ціни.

"Зазвичай, фабрики продають товар і озвучують, так звану рекомендовану ціну виробника. Але ціна закупівлі становить близько 30% від рекомендованої. Стандартна накрутка (собівартість/роздріб) – один до трьох. Завдяки цьому, продавець може в сезон продати третину товару по повній, встановленій ним, вартості, і таким чином "відбити" собівартість.

Популярне: "Українці отримають доступ до дешевшого газу": заявив Гройсман

Потім зробити знижку, наприклад, 30%. Виручка від продажу цього товару – вже прибуток (якщо немає девальвації, не ростуть ціни на утримання і якщо клієнти не зубожіють). А далі, ще третина товару залишається в залишку. Його то й можна "злити" за цінами навіть нижче собівартості, але так роблять тільки в більш розвинених країнах", – пояснив Вігірінскій.


                         



Коментарі