Економіка світу
Подобається

Виробник кондитерки “АВК” викупив свої акції у американського інвестфонду

21/11/2017
Виробник кондитерки “АВК” викупив свої акції у американського інвестфонду

Виробник кондитерських виробів група компаній "АВК" у 2013 році викупила у регіонального інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund 25% своїх акцій за 45 мільйонів доларів.
Про це повідомляє delo.ua.


"Протягом 10 років ми йшли разом (з інвестфондом) і вийшли на дуже хороші цифри: у 2013 році віддали фонду за їх акції 45 млн доларів", – сказав в інтерв'ю виданню "Новое Время" засновник і власник компанії Володимир Авраменко.
За його словами, у 1999 році інвестфонд WNISEF придбав 25% акцій "АВК" 8,99 млн доларів.


Після втрати 70% виробничих потужностей в результаті бойових дій на сході України кондфабрика направила зусилля на те, щоб не піти з ринку і зберегти торговельну марку.

Популярне: Найбагатші бренди України: хто на вершині​


В даний час компанія розвивається за рахунок власних коштів: за підсумками 2016 року виручка компанії зросла на 25-27% в порівнянні з 2015 роком.


Як сказав Авраменко, зараз "АВК" продовжує вести переговори про реструктуризацію заборгованості перед банками, і додав, що "найближчим часом плануємо почати віддавати борги".


Як повідомлялося, група компаній "АВК" заснована у 1991 році. Зараз виробляє продукцію на кондитерській фабриці в Дніпрі. Їй також належали фабрики в Донецьку і Луганську, контроль над якими втрачено.


Компанія змушена була адаптувати потужності в Дніпрі, щоб виробляти ширший асортимент продукції. У 2016 році в нові виробничі лінії було інвестовано 150 млн грн.


Співвласник компанії Авраменко разом з дружиною в 2015 році зареєстрували ТОВ "АВК Конфекшінері", яке є власником Дніпровської кондфабрики.


Як повідомив власник компанії, зараз "АВК" розвиває експортний напрям, здійснюючи поставки в країни ЄС, зокрема, в Великобританію, Польщу, Румунію, Нідерланди, інші країни.


Авраменко – колишній народний депутат від Партії регіонів.

 


                         



Коментарі