Махінації
Подобається

Опублікували схему масштабного розкрадання держкоштів у Міноборони

16/11/2017
Опублікували схему масштабного розкрадання держкоштів у Міноборони

Національне антикорупційне бюро опублікувало схему розкрадання 149 млн грн при закупівлі палива для Міноборони за участю скандальної компанії "Трейд Коммодіті".

За версією слідства, на початку 2016 року Комітет з конкурсних торгів Міноборони організував процедуру відкритих торгів на закупівлю палива. З переможцем торгів було укладено 14 договорів про постачання понад 80 тис. тонн палива для техніки спеціального призначення за рахунок держкоштів на загальну суму понад 1 млрд грн.

Популярне: Ваш час настав! Тим, хто багато працював, але мав мізерну зарплату ЗНАЧНО підвищать пенсії​

Після того, як було поставлено близько 1/20 обумовленого обсягу, заступник міністра оборони і директор департаменту держзакупівель Міноборони спільно з переможцем торгів укладають угоди, згідно з якими вартість палива зростає на 10%.

Після збільшення ціни посадові особи Міноборони спільно з постачальником палива знову укладають додаткові угоди, в результаті чого вартість палива зросла ще на близько 5,8%.

Лише після безпідставного збільшення ціни на 16% від початкової, переможець торгів починає постачати паливо. У результаті на користь постачальника незаконно було перераховано понад 149 млн грн бюджетних коштів.

 


                         



Коментарі