Махінації
Подобається

Там було все! Податківці ліквідували конвертаційний центр з обігом щонайменше 430 млн грн.

15/11/2017
Там було все! Податківці ліквідували конвертаційний центр з обігом щонайменше 430 млн грн.

Співробітники податкової міліції в Запорізькій області ліквідували конвертаційний центр з обігом щонайменше 430 мільйонів гривень.Про це повідомляє  прес-службу Державної фіскальної служби.

У ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст. 205, ч.1 ст. 205-1, ч.3 ст. 212 КК, була встановлена група осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації податкових зобов'язань, переведення безготівкових коштів у готівку, безпідставного формування ПДВ, і подальшої легалізації грошових коштів.

Популярне: 30 грн за долар і мінімалка в 4 тис: Рада прийняла бюджет. Чого чекати українцям?​

На рахунки підконтрольних зловмисникам підприємств з ознаками фіктивності підприємства реального сектору економіки перераховували безготівкові грошові кошти нібито за придбані товари і послуги. Після цього гроші знімалися готівкою та за вирахуванням 12- 14% передавалися замовникам незаконної конвертації. Обіг конвертцентру за 2016-2017 рр. становив близько 430 мільйонів гривень.

У результаті санкціонованих обшуків виявлено та вилучено бухгалтерські документи, тіньові документи з фактичної реалізації продукції за готівку, гроші в сумі 1,6 млн грн, комп'ютерну техніку. Накладено арешт на грошові кошти на банківських рахунках 14 підконтрольних угрупованню підприємств на суму понад 1,5 млн гривень. 


                         



Коментарі