Махінації
Подобається

Українцям, які шахраювали з криптовалютою, повідомлено про підозру

10/11/2017
Українцям, які шахраювали з криптовалютою, повідомлено про підозру

Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру особам, які заволоділи коштами інвесторів під виглядом впровадження криптовалюти в Україні.

Про це йдеться на сторінці Генпрокуратури у Facebook.

Як повідомляється, правоохоронними органами проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами потерпілих у великих розмірах за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

"Встановлено, що громадяни України, діючи за попередньою змовою, групою осіб організували на території України злочинну схему, спрямовану на заволодіння грошовими коштами фізичних осіб, шляхом обману та зловживання довірою, в особливо великих розмірах, під видом впровадження крипто валюти", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, наразі організатору злочинної схеми повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. Прокуратура звертатиметься до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у серпні Генпрокуратура спільно з Нацполіціей викрила незаконну шахрайську схему під приводом впровадження криптовалюти.

Популярне: Терміново! Нацбанк вилучає з обігу купюри номіналом 200 і 500 грн​

Українці за попередньою змовою з громадянином Індії організували на території України злочинну схему, спрямовану на заволодіння коштами фізичних осіб, шляхом обману та зловживання довірою.

Ними був штучно створений комерційний проект щодо впровадження в Україні криптовалюти у вигляді "SwisCoin".

 


                         



Коментарі