Махінації
Подобається

ГПУ перевіряє причетність Данилюка до злочинів Януковича

10/11/2017
ГПУ перевіряє причетність Данилюка до злочинів Януковича

Генеральна прокуратура перевіряє причетність міністра фінансів Олександра Данилюка, заступника міністра Юрія Буци і держсекретаря Євген

а Капінуса до злочинів колишнього президента Віктора Януковича.


Про це свідчить ухвала Шевченківського райсуду Києва від 27 жовтня, передають "Українські новини".


"Учасниками злочинної організації (Януковича – Ред.) протягом січня 2010 – лютого 2014 років скоювалися злочини з незаконного заволодіння коштами в різних галузях економіки, а саме: у банківській сфері, у сфері паливно-енергетичного комплексу, при випуску й купівлі-продажу ОВДП та ін", – повідомляється в судових матеріалах.

Популярне: Терміново! Нацбанк вилучає з обігу купюри номіналом 200 і 500 грн​


Загальна сума збитків, завданих діяльністю злочинної організації, оцінюється у понад 18 млрд гривень.


Як наголошується, відповідно до указу Януковича від 2 липня 2010 року, був створений координаційний центр з впровадження економічних реформ як консультативно-дорадчий орган при президенті.


Наразі у ГПУ виникла необхідність перевірки версії можливої причетності посадових осіб зазначеного координаційного центру до злочинів, скоєних Януковичем і його оточенням.


Міністр фінансів Олександр Данилюк в 2010-2015 роках очолював Координаційний центр з введення економічних реформ при Адміністрації президента, тоді як його заступники Юрій Буца, Сергій Марченко й держсекретар Мінфіну Євген Капінус були працівниками центру.


Генпрокуратура уточнює, що мова йде про тих працівників центру, які згодом заснували благодійні організації "Центр реформ" і "Благодійний фонд "Центр вільної економіки імені Кахи Бендукідзе".


Відповідно до даних єдиного реєстру юросіб і фізосіб-підприємців, засновниками "Центру реформ" є Олександр Данилюк, Євген Капінус, Юрій Буца, Яна Бугрімова, Наталія Кириченко, Ганна Руда й Олександр Саєнко.


Засновниками "Центру вільної економіки імені Кахи Бендукідзе" є Данилюк разом з Юлією Тичковською, Володимиром Федоріним і Міхеілом Саакашвілі.


27 жовтня суд надав слідчим ГПУ дозвіл на тимчасовий доступ до документів ОТП Банку з рахунків обох центрів.
Як повідомлялося, 18 серпня Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі вилучити в Національному агентстві із запобігання корупції декларації Данилюка за 2015-2016 роки.

 


                         



Коментарі