Махінації
Подобається

Доларовий дощ у Вінниці: вирішено долю засіяної грошима клумби

27/10/2017
Доларовий дощ у Вінниці: вирішено долю засіяної грошима клумби

Печерський райсуд Києва заарештував 105 тисяч доларів, які співробітниками Генпрокуратури знайшли під час обшуків на Вінницькій митниці

Таке рішення суд у справі про зловживання керівництва Вінницької митниці прийняв 18 жовтня.


Як стало відомо, що з червня Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000002183 за ознаками кримінальних злочинів за ч. 3 ст. 209 (відмивання коштів), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою) КК України.

В результаті слідство встановило, що співробітники Вінницької митниці ДФС з метою отримання хабарів сприяли ввезення в Україну товарів за заниженими цінами.

Відзначається, що тимчасово непрацюючий чоловік за вказівкою начальника Вінницької митниці або його заступників щомісяця отримував від посередників різних комерційних структур гроші за безперешкодне оформлення товарів на Вінницькій митниці.

Отримані кошти він зберігав у брата, після чого керівники митниці ці гроші ділили між собою.

Так, 5 жовтня на підставі постанови слідчого судді правоохоронці нагрянули з обшуком за місцем проживання брата чоловіка, у якого зберігалися хабара.

Під час обшуку правоохоронці помітили, що з балкона сусідньої квартири, в якій проживає дружина “зберігача грошей”, невідома особа викидає речі і пакети на вулицю.

Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

При огляді клумби, на яку скидали речі, правоохоронцями знайшли там гроші в підписаних конвертах і телефони.

“Всього в зазначеному пакеті виявлено та вилучено грошові кошти на загальну суму 104 860 доларів”, – йдеться в матеріалах суду.

Суддя визнав кошти та телефони речовими доказами і наклав на них арешт.

 


                         



Коментарі