Технології
Подобається

Amazon стане першою в світі компанією, яка коштує $1 трлн

22/10/2017
Amazon стане першою в світі компанією, яка коштує $1 трлн

У найближчі роки в компанії Amazon є всі шанси досягти рекордної капіталізації в $1 трлн. Таким чином Amazon, яка займається вже майже всім – від продажу товарів і хостингу до вантажоперевезень і виробництва фільмів, – стала компанією з найшвидшим рівнем розвитку за всю історію США, пише Hightech з посиланням на Phys.org.

Популярне: Гривня йде на рекорд, що ж чекає на неї в подальшому

Річна виручка Amazon може досягти $200 млрд вже в 2018 року. При цьому позначки в $100 млрд компанія досягла лише два роки тому. Швидше цю дистанцію подолала тільки нафтова компанія Exxon, коли в 1998 році купила Mobil. Іншим провідним компаніям американського бізнесу знадобилося набагато більше часу: фонду Воррена Баффета Berkshire Hathaway – сім років, Walmart – шість, Apple – п'ять.

Видання називає Amazon унікальним явищем у бізнесі. Минулого року компанія найняла на роботу 111 тисяч людей по всьому світу. В цьому році компанія збільшить штат ще на 136 тисям працівників, не рахуючи 87 тисяч співробітників недавно придбаної продуктової мережі Whole Foods і 120 тисяч тимчасових працівників.

Всього на Amazon в 2018 році буде працювати близько 700 тисяч чоловік. Тому не дивно, що місяць тому Amazon заявила про будівництво другої штаб-квартири на 50 тисяч осіб і вартістю $5 млрд.
Зазвичай такі темпи зростання спостерігаються у невеликих компаній або стартапів на ранній стадії розвитку. Однак Amazon – велика корпорація. Одна з можливих причин – лояльність акціонерів. Вже багато років вони не претендують на прибуток, а задовольняються лише зростанням вартості акцій, які з 1997 року зросли з $1,5 до $1 тис.

Зупинити зростання Amazon може тільки держава. Європейська влада вже оштрафувала корпорацію на $300 млн за недоплату податків.
Зараз капіталізація Amazon наближається до $500 млрд, і має всі шанси досягти $1 трлн протягом найближчих декількох років, ставши таким чином першою в світі компанією, яка досягла цієї позначки.

Цього тижня Amazon в рамках проекту Amazon Wind Farm Texas відкриває ще одну вітрову електростанцію в Техасі, США. Всього компанія управляє 18 вітровими і сонячними станціями в Америці, і має в планах відкрити ще 35.


                         



Коментарі