Технології
Подобається

Виробники відеокарт радіють буму майнінгу

20/10/2017
Виробники відеокарт радіють буму майнінгу

Наприклад, Gigabyte відзвітувала, що прибуток відділення відеокарт уперше перевищив доходи сегмента материнських плат.

Деякі компанії, які займаються випуском відеокарт, повідомили про повернення до прибутковості, чому сприяло зростання популярності видобування криптовалют. Як передає DigiTimes, у цей «потяг» намагаються зараз вскочити навіть ті вендори, які раніше скептично ставилися до майнінгу. Однією з таких є Asustek Computer, яка розширює свої замовлення чіпів у Nvidia та AMD.


Багато інших компаній, серед яких Gigabyte Technology, Micro-Star International (MSI), TUL, Colorful and Galaxy Microsystems, від початку поводилися досить агресивно на ринку майнерів. Деякі з них навіть випускали спеціалізовані відеокарти, які не придатні для звичайного використання. Подібні дії дозволили їм суттєво збільшити свій прибуток. Наприклад, Gigabyte відзвітувала, що прибуток відділення відеокарт уперше перевищив доходи сегмента материнських плат.

Цьогорічний бум на криптовалюти вже другий – перший відбувся у 2013 році і досить швидко згас. Саме тому деякі виробники скептично ставилися і до цьогорічного.

Популярне: Через бюджет-2018 багато ПТУ в Україні можуть закрити

Однак у 2017 бажаючих зайнятися майнінгом було стільки, що відеокарти стали дефіцитом. Наприклад, відеоприскорювачі, які побудовані на графічному процесорі AMD Polaris 20, активно скуповували ентузіасти-майнери. Добувачі криптовалюти збирають на основі цих відеокарт «ферми» із сімома і більше графічними відеоакселераторами.

Коли у продажу закінчилися відеокарти на чіпах AMD, у ЗМІ з’явилася інформація, що дефіцитом також стали відеоприскорювачі GeForce. Деякі інтернет-магазини навіть вводили квоти на продаж популярних відеоадаптерів GeForce. Однією з таких відеокарт, яка продається за квотами, стала GeForce GTX 1060. Фірмовий інтернет-магазин NVIDIA теж обмежував кількість проданих в одні руки GeForce GTX 1060 двома екземплярами.


                         



Коментарі