Економіка світу
Подобається

Формула ціни на газ допрацьовується – Гройсман

20/10/2017
Формула ціни на газ допрацьовується – Гройсман

Уряд працює над тим, щоб зробити формулу ціни на природний газ в Україні справедливою.
Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на "Годині питань до уряду" у Верховній Раді.


Гройсман підтвердив, що йдуть переговори з Міжнародним валютним фондом про зміну формули ціни на природний газ.


"Наше завдання – зробити формулу справедливою. Та формула, яка є зараз, ще не впроваджувалася в перерахунок, тому що ми вважаємо, що вона потребує доопрацювання. Ми ведемо технічну роботу на рівні технічних фахівців. Як тільки закінчимо цю роботу, ми про це повідомимо", – відповів Гройсман на питання народного депутата Олексія Рябчина.


 

Рябчин питав про те, як проходять переговори про ціну на газ з МВФ.


Як повідомлялося, міністр фінансів Олександр Данилюк під час візиту до Вашингтону не зміг домовитися з МВФ про ціну газу на поточний опалювальний сезон.


Підвищення цін на газ вимагає постанова Кабінету міністрів № 187 від 22 березня поточного року, розроблена Міністерством економічного розвитку і торгівлі.


Так, відповідно до документу, вона розраховується на базі імпортного паритету (середня ціна імпортного газу за певний період — ЕП).


Уряд повинен був опублікувати цей показник ще 1 липня. Замість цього 26 вересня Кабмін протокольним рішенням відклав дату публікації на невизначений термін.

Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

 


Відстрочити оприлюднення ціни вирішили до узгодження механізму її визначення з МВФ та Європейським енергетичним співтовариством. До публікації рішення ціна залишиться на поточному рівні — 4,942 тис грн за тисячу кубометрів без ПДВ.
За методикою, яка діє в даний момент, якщо за підсумками року є відхилення "плюс/мінус" 10%, ціна на наступний опалювальний сезон повинна переглядатися.


                         



Коментарі