Економіка України
Подобається

Порошенко розповів про міжнародні резерви НБУ

18/10/2017
Порошенко розповів про міжнародні резерви НБУ

Президент Петро Порошенко заявляє про те, що міжнародні резерви Національного банку становлять понад 19 млрд доларів.

Популярне: Водії мусять знати! В Україні вводять нові штрафи, назвали цифри​

Про це він повідомив під час українсько-мальтійського бізнес-форуму.

“У перші місяці свого президентства я отримав міжнародні резерви НБУ на рівні нижче 5 млрд, а сьогодні це вже більше 19 млрд”, – сказав він.

Порошенко також нагадав, що в січні-червні реальний ВВП зріс на 2,3%, промислове зростання в січні-серпні склало 25,4%, а зростання капітальних інвестицій в січні-червні склало 22,5%.

При цьому він підкреслив, що економічний прогноз є оптимістичним: очікується зростання ВВП на рівні 2% в поточному році і понад 2,3% – в 2018 році.

“Відшкодування ПДВ зросло на 16%, процедура відшкодування ПДВ стала на 54% швидшою, урядовий борг з відшкодування ПДВ знизився в 8 разів в сторону нуля… Коли мене обрали президентом, дефіцит державного монополіста в енергетиці становив приблизно 10% ВВП, майже банкрут, але ми провели непопулярні реформи в секторі енергоефективності та маємо нульовий дефіцит”, – зазначив глава держави.

Він також нагадав, що в 2014 році в рейтингу Doing Business Україна була на 123-му місці, в 2017 році – піднялася на 80-е місце.

При цьому він зазначив, що до листопада планується оприлюднити рейтинг 2018 року, висловивши впевненість у тому, що позиції України підвищаться.


                         



Коментарі