Незабаром на Місяць відправлять надувний житловий модуль

18/10/2017
Незабаром на Місяць відправлять надувний житловий модуль

Представники Bigelow Aerospace раніше неодноразово говорили про плани по створенню космічних готелів, проте чи буде саме B330 в подальшому використовуватися для туризму, поки невідомо.

Компанія Bigelow Aerospace спільно з United Launch Alliance (ULA) планує запустити надувний модуль на білямісячну орбіту. Житловий модуль B330 буде доставлений до супутника за допомогою ракети Vulcan 562 до 2022 року. Про це повідомляється в прес-релізі на сайті ULA, інформує news.eizvestia.com.

Приватна американська компанія Bigelow Aerospace займається розробкою надувних космічних модулів, головна перевага яких – змінні розміри: відправити подібний модуль можна в складеному стані, а потім надути, збільшивши розмір в два рази. Так, два модулі компанії, Genesis I і Genesis II, були запущені до навколоземної орбіти в 2006 і 2007 роках відповідно, а надувний житловий модуль Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) використовується зараз на МКС. Тепер Bigelow Aerospace спільно з компанією United Launch Alliance (ULA) планують запустити житловий надувний модуль на орбіту навколо Місяця.

На даний момент Bigelow Aerospace займається розробкою двох надувних житлових модулів моделі B330. Про саму модель поки відомо мало: сайт Engadget повідомляє, що новий модуль буде в три рази менше, ніж BEAM. Крім того, інженери планують оснастити модуль системою для стикування з МКС і іншим таким же модулем. B330 запустять за допомогою ракети Vulcan 562, яка в даний момент розробляється ULA: її будівництво планують закінчити до 2019 року. У планах компанії – початковий запуск житлового модуля на навколоземну орбіту з метою переконатися в його працездатності.

Популярне: Через бюджет-2018 багато ПТУ в Україні можуть закрити

Новий модуль планується пристосувати під дослідницьку станцію. Варто зазначити, що представники Bigelow Aerospace раніше неодноразово говорили про плани по створенню космічних готелів, проте чи буде саме B330 в подальшому використовуватися для туризму, поки невідомо.


                         



Коментарі