Технології
Подобається

Британія планує стати лідером в області штучного інтелекту

17/10/2017
Британія планує стати лідером в області штучного інтелекту

Уряд Великобританії опублікував план розвитку штучного інтелекту, покликаний закріпити лідируючу позицію країни в індустрії, частка якої до 2035 року буде дорівнювати 630 мільярдів фунтів.

У доповіді, складеній спільно аналітиками Міністерства цифрових технологій, культури, медіа та спорту і Міністерства у справах бізнесу, енергетики та індустріальної стратегії, говориться, що "ШІ дає можливість істотно збільшити ефективність і продуктивність більшості або всіх галузей економіки, від фармакології до логістики". Уже користуються плодами ШІ банки, система освіти і транспорт, але і там потрібні дотації.

Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь
Ця технологія "може бути інтегрована в існуючі процеси, покращуючи і масштабуючи їх, а також знижуючи їх вартість, шляхом створення або пропозиції більш точних рішень завдяки кращому використанню інформації", – йдеться в доповіді.

Його автори дають список з 18 рекомендацій, які допоможуть Британії зайняти лідируюче місце серед країн з найбільш розвиненими ШІ. Зокрема, вони радять ввести програму кваліфікації для навчання співробітників найбільш сучасним навичкам, яку фінансуватиме промисловість, і призначити Інститут ім. Алана Тюрінга національним дослідницьким центром штучного інтелекту.

"У нас є вибір. Великобританія може залишитися світовим лідером в ШІ або дозволити іншим країнам домінувати. У нас є перевага в багатьох сферах, але інші передові країни направляють значні ресурси на розвиток і поширення ШІ. Великобританія повинна активно діяти в ключових галузях і дотримуватися цього курсу довгий час, щоб зберегти статус лідера", – йдеться в доповіді.

На початку року уряд Британії вже направив 17,3 млн фунтів в університети країни, що займаються дослідженнями в галузі ШІ і робототехніки. Це рішення було прийнято в рамках реалізації стратегії цифрового розвитку країни. Влітку цього року Палата лордів створила комітет у справах ШІ.


                         



Коментарі