Технології
Подобається

“Нам справді потрібна революція в області технологій. Прорив”: заявив глава Huawei

14/10/2017
“Нам справді потрібна революція в області технологій. Прорив”: заявив глава Huawei

За декілька днів до презентації флагманських смартфонів Mate 10 і Mate 10 Pro генеральний директор споживчої бізнес-групи Huawei Річард Ю розповів про можливості штучного інтелекту в майбутніх новинках.

В апаратах буде встановлено виконаний по 10-нм техпроцесу восьмиядерний процесор Kirin 970, який отримав виділений блок для машинного навчання. Це дозволяє виконувати завдання, пов'язані з використанням штучного інтелекту, не в хмарі, а безпосередньо на самому пристрої.

«Сьогодні важко домогтися інноваційних досягнень в області інформаційних технологій. Щоб збільшити обчислювальну швидкість і продуктивність, ми створили 14-нм і 10-нм процесори. У нас навіть є 7-нм рішення, але чи означає це, що ми можемо підвищити ефективність, знизити енергоспоживання і домогтися більшої продуктивності, просто встановивши більше транзисторів на кремнієвий чіп? Якщо ми продовжимо вирішувати наші проблеми таким чином, то в кінцевому результаті зіткнемося з обмеженнями розмірів і продуктивності. Нам справді потрібна революція в області технологій. Прорив », – написав Річард Ю.

За словами глави Huawei, технології штучного інтелекту дозволять пристроям на базі Kirin 970 робити те, що раніше смартфонам було не під силу або ж для цього доводилося використовувати хмарні сервіси. Наприклад, чіп має вбудований модуль виявлення осіб. Він дозволяє розпізнавати тон шкіри, колір очей і шкіри, прикриті різними об'єктами. Використовуючи ці дані, смартфон здатний створювати більш природні портрети з точки зору освітлення особи, регулювання кольору і фокусування. Наприклад, Kirin 970 дозволяє смартфону автоматично визначити задній фон і об'єкти в кадрі, а також виконувати високошвидкісну оптимізацію для створення більш якісних фотографій при будь-яких умовах освітлення.

Kirin 970 також підтримує частоту дискретизації до 32 біт при 384 К при збереженні вихідної звукової інформації. Алгоритми машинного навчання здатні ефективно контролювати зовнішні шуми і посилювати звукові сигнали, наприклад, при розмові по телефону під час кермування автомобілем.

Популярне: Супрун розповіла про зміни у фінансуванні системи охорони здоров’я

Річард Ю також повідомив, що Kirin 970 є відкритою платформою для розробників і партнерів компанії. Це означає, що в майбутньому можуть з'явитися додатки, що використовуватимуть можливості машинного навчання для надання нових функцій.

Презентація Mate 10 і Mate 10 Pro відбудеться вже в наступний понеділок, 16 жовтня.


                         



Коментарі