Економіка світу
Подобається

Німеччина готова надати Україні 100 поїздів — Омелян

13/10/2017
Німеччина готова надати Україні 100 поїздів — Омелян

Німецький Deutsche Bahn готовий розглянути можливість передачі Україні за залишковою вартістю 100 старих регіональних дизель-поїздів з кондиціонерами і вакуумними туалетами.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що через тиждень фахівці МІУ і УЗ повинні відвідати Німеччину, щоб проаналізувати вартість переобладнання рухомого складу.
Міністр зазначив, що реформа УЗ не передбачає суттєвого оновлення регіональних поїздів, також відсутні кошти для глобального оновлення такого рухомого складу.

"Мільйонам громадян пропонується щодня втрачати свідомість влітку від задухи і замерзати взимку ще одне десятиріччя. Безумовно, тих, хто їздить на Мерседесах – це не стосується", – сказав Омелян.

"Зараз у нас 165 складів дизель-поїздів, в експлуатації – 112. 118 з них потребують виключення з інвентарю до 2021 року. Відповідно, колапс не за горами. Про новий рухомий склад ніхто навіть не заїкається", – додав він.

Популярне: Кількість субсидій може збільшитися до 90%


Омелян також зазначив, що очікує на шквал критики "наскільки небезпечні німецькі потяги порівняно з hand-made українськими класичної конструкції 50-х років минулого століття, як безконечно довго їх треба сертифікувати провідними інститутами, що вартість адаптації перевищує ціну нового, який бознахто коли випустить і незрозуміло хто і за які гроші купить".

На думку міністра, насправді, це реальний шанс фактично повністю замінити парк регіональних дизель-поїздів за наднизькою ціною і дати мільйонам українських громадян з кінця 2018 року можливість їздити у комфортних потягах мінімум ще 15 років.


                         



Коментарі