Технології
Подобається

Росіяни не змогли запустити ракету

12/10/2017
Росіяни не змогли запустити ракету

Російська ракета епічно не злетіла

Росіяни не змогли запустити з космодрому Байконур ракету-носія Союз 2.1А, яка повинна була вивести на орбіту вантажний корабель Прогрес

Як повідомляють російські ЗМІ, у ракети-носія Союз 2.1А виникли технічні неполадки.

“Проблеми могли виникнути з електрикою або системою управління, однак остаточно зробити висновки про причини скасування запуску зможе лише спеціальна комісія”, – стверджують на космодромі.

 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

У свою чергу віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін заявив, що запуск ракети-носія був відкладений у зв’язку зі спрацьовуванням автоматики.

“Автоматика відключила пуск. Зараз держкомісія з’ясовує, в чому питання”, – сказав Рогозін журналістам. Разом з тим, Рогозін заявив, що “для того автоматика і стоїть, щоб цього (аварії – ред.) Не відбулося”.

Відповідаючи на питання, чи будуть покарані винуватці інциденту, він сказав: “Зараз держкомісія буде займатися, а взагалі це питання Роскосмосу.” Уряд поки цим не займається, це ж не аварія “, – додав він.

Раніше повідомлялося, до кінця року в космос вирушать три ракети, які створили за участю України. Йдеться про запуски ракетоносіїв Вега, Антарес і і Зеніт.


                         



Коментарі