Економіка світу
Подобається

Курс криптовалюти Bitcoin досяг історичного максимуму

12/10/2017
Курс криптовалюти Bitcoin досяг історичного максимуму

Курс криптовалюти Bitcoin оновив історичний максимум, перевищивши позначку в 5 тис. доларів. Новий рекорд встановив курс криптовалюти Bitcoin у четвер, 12 жовтня. Про це повідомляє Bloomberg.

Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

«Кріптовалюта зросла на 7,1% до 5,170 дол. станом на 9.23 за лондонським часом, відновивши зростання після одноденної перерви», — зазначає видання.

За словами гарвардського вченого Денніса Порто, біткоін підпорядковується тому ж правилу, що і всі в цифровому світі — закону Мур. Курс криптовалюти буде подвоюватися в ціні кожні вісім місяців протягом найближчих трьох з половиною років аж до лютого 2021 року. Вчені прогнозують, що до того часу вартість Bitcoin перевищить 100 тис. дол.

Напередодні курс Bitcoin на найбільших світових біржах досягав відміток 4,840-4,850 дол.

Всього ж з початку тижня ціна криптовалюти підскочила на 300 дол. — у понеділок вранці 9 жовтня биткоін торгувався на рівні 4,555 дол.

Аналітики пов’язують зростання ціни на Bitcoin з анонсований легалізацією діяльності криптовалютных бірж в Японії. Намір японської влади узаконити роботу бірж криптовалют, забезпечивши лише нагляд за їх діяльністю, викликало інтерес до країни з боку китайських бірж, які почали активно переїжджати в Японію


                         



Коментарі