Технології
Подобається

iPhone XX: Яким буде айфон через 10 років

10/10/2017
iPhone XX: Яким буде айфон через 10 років

9 січня 2007 року на виставці Macworld Expo Стів Джобс показав світу перший iPhone – з 3,5-дюймовим екраном і 2-мегапіксельною камерою. Повідомляє Корупція.Маркет

Популярне: Кількість субсидій може збільшитися до 90%
 
З тих пір Apple стала найдорожчою компанією в світі, а iPhone зробив справжню революцію в світі мобільного зв'язку, змінивши життя мільярдів людей.

12 вересня цього року Тім Кук піднявся на сцену Театру імені Стіва Джобса, щоб представити новий iPhone X, – перший справді масштабне переосмислення айфона з моменту його дебюту. Ще через десять років, в 2027 році, генеральний директор Apple знову опиниться під променями софітів, щоб показати нетерплячим шанувальникам новий iPhone – ювілейну модель, яка об'єднає в собі 20 років удосконалень і технологічних досягнень. Давайте уявимо, яким може бути цей iPhone XX і як він впишеться в технологічне середовище майбутнього.

Форма і екран

iPhone X абсолютно точно не можна назвати ідеальним втіленням портативного обчислювального пристрою. Велика виїмка у верхній частині екрану, де розташовані різноманітні датчики і система розпізнавання осіб, підноситься компанією як «чудо техніки» лише тому, що кращого рішення в 2017 році не змогла придумати навіть Apple. Якби у них була можливість якимось чарівним чином заховати всі ці датчики і камери під екран, вони б так і зробили. Так що виїмка явно була запасним планом. Однак до 2027 року від неї, можливо, вдасться позбутися повністю. Apple втілить в життя ще пару десятків патентів і все-таки розмістить все або майже все датчики під екраном. Телефон нарешті стане безрамковий в буквальному сенсі цього слова, а не в тому дивному значенні, яке вкладають в нього маркетологи. Ніяких апаратних кнопок: за будь-які дії з гаджетом буде відповідати програмне забезпечення.

До такого висновку можна прийти, якщо звернутися до патенту, який менеджер з маркетингу Apple Майкл Уй зареєстрував цілих 13 років тому, в червні 2004 року. Патент №7535468 описує фантастичну технологію: між мільйонами пікселів, складовими дисплей, розміщуються тисячі крихітних об'єктивів, які можуть робити окремі знімки і з'єднувати їх в єдиний кадр.

У той час єдиним новинним сайтом, який досить пильно стежив за Apple, щоб розповісти про це патенті, був AppleInsider. Ось що вони писали про це: «Ідея винаходу полягає в тому, щоб вбудувати тисячі мікроскопічних датчиків зображення між рідкокристалічними осередками, складовими дисплей. Кожен датчик буде робити лише частина від загальної фотографії, а потім ці частини майже миттєво склеюватимуться в єдине ціле за допомогою програмного забезпечення ».

З тих пір Apple зареєструвала чимало додаткових патентів на складні камери і датчики під дисплеєм, і всі вони грунтувалися на цьому початковому патенті. Так, в 2007 році Apple подала заявку на патент, який докладніше розкривав ідею про розміщення камери за дисплеєм і розповідав про те, як подібна система може працювати, особливо на дисплеї ноутбука під час відеоконференцій.

А три роки по тому, в жовтні 2011 року, Apple подала заявку на найдокладніший патент в цій серії, конкретно описує роботу різних компонентів системи (камер, датчиків, динаміків і т. Д.), Розміщених за дисплеєм. Але отримати підтвердження цього патенту вдалося лише в січні 2017 року. У той момент багато експертів вирішили, що ця технологія втілиться в ювілейному iPhone X. Однак цього не сталося.

Тепер давайте поговоримо про самому екрані. Екран нового iPhone X вражає уяву. Навряд чи Apple варто намагатися зробити екран ще чіткіше – навіть якщо мова йде про гіпотетичний iPhone XX з 2027 року.

Ось специфікації дисплея iPhone X:
5,8-дюймовий HDR OLED-дисплей;
Дозвіл: 2436 на 1125 пікселів при щільності зображення 458 ppi;
Контраст: 1000000: 1;
Система True Tone в колірному просторі P3 Wide;
Яскравість: 625 ніт.
Майбутнє явно за OLED-дисплеями з їх надвисокою контрастністю і неймовірно яскравими квітами, тому, якщо в найближчі кілька років не з'явиться принципово більш досконалої технології, буде доречним припустити, що у iPhone XX буде саме OLED-дисплей, схожий на той, який Apple тільки що представила в iPhone X. Але головним нововведенням для дисплея iPhone XX стане Pro Motion.

Дисплей Super Retina HD, використаний в iPhone X, дивний у всіх відносинах, але йому не вистачає нової технології Pro Motion, яка дозволяє підняти частоту оновлення зображення з 60 Гц до 120 Гц. Зараз вона доступна тільки в новому iPad Pro, і, хоча її складно описати словами або передати на відео, вона дійсно справляє враження, коли бачиш все своїми очима.

Передбачувані характеристики дисплея iPhone XX:

Безрамковий, з закругленими кутами;
Діагональ 5,5-6,5 дюймів, OLED HDR;
450-550 ppi при множнику 3х;
Pro Motion;
Яскравість 800-1200 ніт.


                         



Коментарі