Технології
Подобається

Google vs Apple: бій титанів, який ніколи не закінчується

09/10/2017
Google vs Apple: бій титанів, який ніколи не закінчується

Одвічне протистояння двох гігантів: Google та Apple. Повідомляє Корупція.Маркет

Популярне: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

Буквально тиждень тому "корпорація добра" провела шалено нудну презентацію своїх нових пристроїв. Спитаєте, чому нудну? А тому що вони майже три години розповідали про свої надсучасні технології та переливали із пустого в порожнє. Фанати та ті, хто просто цікавиться новинками техніки за кілька днів до презентації знали, що буде показано, адже сотні витоків показали майже все.

Навіщо чекати: що можна купити зараз замість iPhone 8
Отже, почнемо, як то мовиться, розбір польотів.

Google Home Mini та Max
Спочатку Google показав Home Mini та Max. Це дві "розумні" колонки, які мають ті ж функції, що й Google Home. Цікаво, що Mini-версія вміє розрізняти голоси та давати персоналізовані відповіді. Великий варіант колонки здебільшого розрахований на прослуховування музики з YouTube Music, Spotify, Pandora та інших музичних сервісів. Утім, фанати Apple нагадали про HomePod від – також "розумну" колонку, щоправда, її презентували передовсім як пристрій для прослуховування музики з підтримкою голосових функцій. Google та Amazon зайшли з іншої сторони: в першу чергу наголосили на смарт-можливостях колонок, а потім – на музичній складовій.

Google Home Mini 
Стосовно зручності, то Home Mini має порт micro-USB, і що найкумедніше – він постійно вимагає підключення до мережі, що не вельми цікаво. Тому цікавішим, на думку більшості, є саме Max, адже він може замінити, до прикладу, старенький бумбокс.

Тішить, що всі колонки можна з'єднати в музичну систему. Не тішить відсутність підтримки української мови. Відповідно, за 49 доларів (Home Mini) або за 499 доларів (Home Max) користувачі в нашій країні отримають хіба що хороші колонки, але за такі гроші можна підібрати щось краще 😉

Google Home Max 
Ще одна дуже спірна новинка компанії. Звичайно ж, перед нами цікаве та потужне рішення від Google з одним суттєвим "але": операційна система Chrome OS. Звичайно ж, в Google запевнили, що новинка підтримує додатки з фірмового магазину, але це було б цікаво, якби ноутбук коштував доларів 400, а не 999. Дуже потішило, що важить ноутбук 1 кілограм, а його товщина – 10 мм. З такими габаритами він точно може стати в нагоді тим, хто працює в мережі або з документами. Також Google запевнив, що Pixelbook від одного заряду може працювати до 10 годин, але не зазначили, в якому режимі роботи.

Актуально! Смартфони, які можна купити за дві мінімалки

Pixelbook 
Трошки сухих технічних характеристик, щоб ви розуміли, за що "корпорація добра" просить 999 доларів. Перед нами ноутбук із сенсорним екраном в 12,3 дюйма (роздільна здатність 2400 x 1440 пікселів, 235 ppi). За продуктивність відповідатиме процесор Intel Core i5 або i7. Оперативної пам'яті до 16 ГБ, а вбудований флеш-накопичувач SSD до 512 ГБ. Нагадаємо, що це ноутбук-трансформер, який можна вигинати до 360 градусів.

Pixelbook 
Однією з родзинок цього пристрою могла стати фірмова ручка Google Pixel Pen, якби вона йшла в комплекті, а не коштувала 99 доларів. Таким чином можна було б запропонувати користувачам отримати всі можливості ноутбука без потреби докуповувати окремо всілякі аксесуари. Ситуація нагадує той же Apple Pencil, який "яблучна" компанія пропонує докупляти до iPad Pro.

Pixelbook 
Google Pixel 2 та 2 XL
Мабуть, найочікуваніші пристрої компанії. Всім було цікаво, чи стануть нові Pixel найкращими Android-смартфонами на ринку. І як то мовиться – дива не трапилося. Але про все по черзі.

Компанія показала два смартфони на 5 та 6 дюймів. Зовні вони дуже подібні. Суттєва відмінність – розташування камери та спалаху на спинці. Якщо ж говорити про екрани, то в меншому Pixel – Full HD AMOLED-матриця, а в більшому – P-OLED-екран на 1440 x 2880 пікселів. Усе стандартно, екрани захищені загартованим склом Corning Gorilla Glass 5, що не дивно, адже перед нами флагмани.

Google Pixel 2 
З продуктивністю, а точніше – технічною складовою – все звично. Компанія постачає нові смартфони топовими процесорами Snapdragon 835, що забезпечує максимальну продуктивність та швидкодію. Не варто забувати й про те, що Pixel – гаджети на "голому" Android, що можна однозначно назвати плюсом смартфонів.

Новинки не підтримують карти пам'яті micro SD, тому базова модель стартує від 64 ГБ і закінчується 128 ГБ вбудованого накопичувача. Втім, не варто засмучуватися, адже Google обіцяє власникам Pixel безлімітне сховище в Google Photo. До слова, обдурити "корпорацію добра" не вдасться, адже він буде зберігати лише фото, зроблені на ці смартфони. 


                         



Коментарі