Економіка світу
Подобається

Ким треба працювати в Україні, щоб отримати велику пенсію

04/10/2017
Ким треба працювати в Україні, щоб отримати велику пенсію

Державний комітет статистики України оприлюднив інформацію про розмір зарплати по галузях економіки. Щоб отримати велику пенсію, треба йти в льотчики та IT-сферу

Напередодні Верховна Рада затвердила закон про Пенсійну реформу. За новим законодавством, щоб вийти на пенсію в 60 років доведеться довести офіційний пенсійний стаж в 35 років (з 2028 року) і оплату близько 300 тисяч гривень пенсійних внесків.

В Україні поки що середня (офіційна) зарплата коливається на рівні 6784 гривень. З початку року вона зросла майже на 13 відсотків.

Найбіднішими працівниками в Україні залишаються листоноші і співробітники кур’єрських служб. Їх зарплати ледь перевищують мінімальну – в середньому 3597 гривень.

Входять до п’ятірки найбільш низькооплачуваних в Україні професій і лікарі (середня зарплата 4877 грн), бібліотекарі та працівники музеїв (5238 грн).

Незважаючи на важку фізичну працю низькі зарплати зберігаються в сільському господарстві – середня на рівні 5501 гривень. Трохи більше в нашій країні заробляють вчителі – 5658 гривень на місяць.

Це ні в яке порівняння не йде з доходами працівників авіатранспорту – вони представники найприбутковішою професії в Україні. Середня зарплата льотчиків і обслуговуючого персоналу авіакомпаній – 29610 гривень. У них найбільші шанси отримати велику пенсію.

 Дивіться також: Де в Україні можна купити техніку за безцінь

У трійку найбільш високооплачуваних професій входять банкіри, страховики, працівники сфери IT та телекомунікацій, однак їхні доходи в рази менше авіаторів. Середня зарплата в сфері фінансів і страхової діяльності 12521 гривень, в IT – 11557 грн.

 
Вище середнього отримують і співробітники органів влади, а також оборонної сфери. Середня зарплата в держсекторі досягає 8349 гривень.

З 1 січня 2018 року очікується різке зростання зарплат прикордонників і військовослужбовців. Уряд прив’язав посадові оклади військових до прожиткового мінімуму, з початку року їх доходи зростуть в 4-5 разів.


                         



Коментарі