Махінації
Подобається

У НАБУ відповіли на скандальну заяву про прослуховування

28/09/2017
У НАБУ відповіли на скандальну заяву про прослуховування

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник прокоментував заяви представників Генеральної прокуратури про прослуховування чиновників

За його словами, в ГПУ просто намагаються дискредитувати ідею антикорупціонерів про надання їм права на прослуховування.
 
«Ми бачимо, зараз знову Генпрокуратурі приснилося, що ми прослуховували … банальна спроба, не нова, щоб дискредитувати ідею про надання (НАБУ – ред.) права на автономне прослуховування“, – заявив Ситник.

Нагадаємо, напередодні спікер прес-служби Юрія Луценка Лариса Сарган повідомляла, що ГПУ почала розслідування факту прослуховування НАБУ розвідників з Міноборони, заступників міністрів Кабміну, Національної поліції і Служби безпеки в 2016 році. У прокуратурі заявляли, що антикорупціонери вели просшлушку незаконно – без дозволу слідчого судді.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців
 

Нагадаємо, раніше в тексті меморандуму України з Міжнародним валютним фондом говорилося, що НАБУ має отримати право самостійної прослушки і проведення слідчих дій під прикриттям. Терміни надання цього права зривалися – спочатку термін виконання цієї умови був листопад 2016 року.


                         



Коментарі