Економіка світу
Подобається

Банки Японії оголосили про запуск нової валюти для смартфонів

26/09/2017
Банки Японії оголосили про запуск нової валюти для смартфонів

Консорціум японських банків, очолюваний Mizuho Financial Group і Japan Post Bank, отримав від центрального банку (ЦБ) і фінансового регулятора країни схвалення на створення власної цифрової валюти. Цю валюту передбачається використовувати для оплати товарів і переказу грошей за допомогою смартфонів.

Популярне: Визначено найулюбленішу чоловічу зачіску серед жінок

Як пише Financial Times, валюта отримає назву J Coin і матиме той же курс, що і ієна. Очікується, що вона буде введена в обіг до 2020 року, коли в країні відбудеться літня Олімпіада і Японію відвідають мільйони туристів.

Валюта розробляється спеціально для смартфонів. Оплата буде проходити через спеціальний додаток за допомогою сканування QR-кодів на товарах.

Відзначається, що послуга буде безкоштовною. Натомість банки отримають більший доступ до даних про споживчі переваги своїх клієнтів.

Створення власної цифрової валюти стане відповіддю на запуск в Японії Alipay, сервісу платежів через мобільні телефони китайської Alibaba. Японські фінансові компанії побоюються, що через цей сервіс компанія буде збирати дані про японців і передавати їх владі КНР.


                         



Коментарі