Махінації
Подобається

Нацбанк програв суд відомому олігарху

25/09/2017
Нацбанк програв суд відомому олігарху

Національний банк України програв олігарху Ігорю Коломойському суд по зерновому терміналу ( «Бориваж», розташований в Одеській області)
 
Напередодні Господарський суд столиці відмовився задовольнити позов Нацбанку до “Агротермінал Логістик” та “Приватбанку” по визнанню кредитного договору договором поруки.

Суд зробив висновок, що «сторонами були досягнуті всі істотні умови, які зазвичай ставляться до кредитних договорів, а саме – сторони узгодили розмір і порядок надання грошових коштів (кредиту) позичальникові кредитором, розмір відсотків, термін надання кредиту, а також порядок його повернення”.


популярне: Хто краде гроші зі смартфонів українців
 

Відзначимо, в НБУ вважають, що укладення кредитного договору не було направлено на надання кредиту для поповнення оборотних коштів ТОВ “Агротермінал Логістик” і для ведення його господарської діяльності.

За версією НБУ, банк і “Агротермінал Логістик” уклали договір доручення на перерахування коштів “Приватбанку” в рахунок погашення заборгованості останнього перед НБУ і приховали його шляхом укладення відповідного кредитного договору між собою.


                         



Коментарі